Kan ik mijn vloer een nieuwe kleur geven? 

PU-color is een fantastisch systeem die kan toegepast worden op volgende vloeren:

  • Linoleum

  • Rubber

  • PVC

  • vinyl

  • LVT

  • PU-gietvloeren

  • Epoxy gietvloeren

  • Beton

  • Houten vloeren

Toepassingen voor PU-color vinden we terug in heel wat verschillende situaties, soorten gebouwen, type klanten en designmogelijkheden.

Waar wordt PU-color toegepast?

We passen PU-color toe zowel bij particulieren (hoewel in mindere mate) als in bedrijven, voor overheidsinstellingen, etc. 

Voor particulieren gaat dit eerder over specifieke ruimtes waar visuele schade voorkomt die niet meer te herstellen is (bv: verkleuringen, etc.). Dan kunnen we deze ruimte(s) een volledig nieuwe kleur naar wens geven om zo de schade weg te werken.

In bedrijven zien we vaak dat doorheen de jaren het bedrijfsgebouw gerenoveerd wordt, de huisstijl verandert, etc. Bedrijven worden in een nieuwe jasje gestoken en het gebouw moet mee evolueren. Soms passen de originele kleuren van de vloer dan niet meer bij de nieuwe huisstijl, het nieuwe interieur, de nieuwe kleuren van de muren, etc. PU-color is dan de ideale oplossing om de vloer en de rest van het gebouw of de huisstijl terug te doen matchen. Net als bedrijven evolueren overheidsinstellingen ook met de tijd. Zij hebben natuurlijk ook een mooi samenhangend gebouw nodig.

PU-color wordt niet enkel toegepast in woningen en bedrijfsgebouwen. Vaak krijgen verouderde sportvloeren ook een PU-color renovatie. Dit komt doordat er vroeger een voorkeur was aan donkerkleurige sportvloeren. De dag van vandaag zien we een trend naar eerder lichtkleurige sportvloeren. Dit om de ruimtes groter en ontvankelijker te maken.

Voor bedrijven, sportclubs, overheidsinstellingen, etc. kunnen ook logo's geïntegreerd worden in het design van de vloer. Dit kan het logo zijn van het bedrijf zelf of de sponsors van sportclubs, partners waar mee samengewerkt wordt, etc.

Welke designmogelijkheden zijn er met PU-color?

Unikleur

Een unikleur PU-color toepassing bestaat uit 1 effen kleur. Dit kan een steriele look geven en zorgen voor een mooi strak design.

Multicolor

We brengen een unicolor aan en voor bepaalde delen van de vloer kan een ander kleur gekozen worden. Voorbeeld: We kleuren een gang en de laatset 10 cm aan de zijkant, deze boord kleuren we in een ander kleur. 

Logo's

We kunnen logo's op je vloer volledig herstellen of nieuwe plaatsen.

Flaptechniek 

Wanneer we de flaptechniek gaan toepassen dan brengen we eerst een unikleur aan waarna we met een speciale rol met flapjes een tweede kleur gaan inrollen. Dit kan ervoor zorgen dat je vloer minder steriel overkomt en een meer levendig design heeft. Het spreekt voor zich dat je beide kleuren zelf kan kiezen.

Chipdesign

Voor het toepassen van een chipdesign PU-color gaan we net zoals bij de flaptechniek eerst een unikleur aanbrengen. Tijdens het aanbrengen van de unikleur blazen we chips in de kleurlaag. De kleuren, grote en hoeveelheid van de chips kunnen ook gekozen worden.

Belijning

Bij sportvloeren kunnen we nieuwe belijning zetten of de oude herstellen na het aanbrengen van de unikleur PU-color.

Accentuering van bepaalde zones

Soms willen bedrijven bepaalde zones, looppaden of ruimtes accentueren.

PU-Design

Heel wat creatieve tekeningen kunnen toegepast worden op een PU-color vloer. Stuur ons een mailtje voor de verschillende opties.