PU- & epoxy gietvloeren reinigen, renoveren, beschermen & onderhoud

Wat is een PU vloer of Epoxy vloer?

PU- of epoxy vloeren bestaan in de vorm van coatings of in de vorm van gietmassa, en kunnen afgewerkt zijn met een transparante, onderhoudsvriendelijke toplaag. Er bestaan alifatische (NIET vergelende) en aromatische (vergelende) systemen. Deze kunnen gerenoveerd worden met een transparante- of een nieuwe kleurcoating. 

Voordelen van PU vloeren en Epoxy vloeren

Ten opzichte van klassieke vloeren hebben gietvloeren een aantal praktische voordelen: Strak en naadloos design, makkelijk in onderhoud, zacht en warmte doorlatend, lange levensduur en de toplaag valt steeds te renoveren om er telkens opnieuw als nieuw uit te zien. Om deze voordelen te behouden moet je een PU- of epoxy gietvloer op een correcte manier reinigen en onderhouden.

Hoe behandelen we PU vloeren en Epoxy vloeren?

Indien je PU vloer of epoxy vloer een periode heeft doorstaan van (ver)bouwwerken, dan is een eerste reiniging na werken aangeraden. Na deze behandeling is je vloer (terug) klaar om in gebruik te nemen en klaar voor het periodiek- en groot onderhoud.

Periodiek- en groot onderhoud van je PU- of epoxy gietvloer is zeer belangrijk. Het periodiek onderhoud zorgt ervoor dat je vloer heel het jaar door proper blijft. Daarnaast verlengt een jaarlijks groot onderhoud met dieptereiniging de levensduur van je PU vloer of epoxy vloer.

Als door jarenlang verkeerd onderhoud de vloer toch sterk vervuild is, kan je deze compleet laten renoveren zodat hij er terug uitziet als nieuw. Achteraf is het dan wel belangrijk dat je de vloer verder goed onderhoud met periodiek- en groot onderhoud. Zo vermijd je terug een intensieve renovatie behandeling. 

Door je PU vloer of epoxy vloer te laten beschermen maak je je vloer nog onderhoudsvriendelijker en zorg je dat hij beter beschermd is tegen mogelijke beschadigingen aan je PU- of epoxy gietvloer.

Klik op een van de linken of op onderstaande blokken om meer te weten te komen over onze behandelingen op polyurethaan vloeren en epoxy vloeren. 

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je PU- of epoxy gietvloer?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je PU- of epoxy gietvloer terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

PU & epoxy eerste reiniging - PU & epoxy renovatie - PU & epoxy periodiek- en groot onderhoud - PU & epoxy beschermen