Sportvloeren reinigen, renoveren en onderhouden

Verschillende soorten sportvloeren

Sportvloeren bestaan uit veel verschillende soorten materialen naargelang de toepassing waarvoor ze gebruikt worden. Zo kunnen sportvloeren voor verschillende sporten als basketbal, badminton, pingpong, etc. uit parket bestaan. Daarnaast zijn veel combi sportvloeren linoleum-, PU- of PVC vloeren. Voor sommige toepassingen wordt ook tapijt gebruikt. 

Onze behandelingen voor sportvloeren

Een grote variëteit in het aanbod van sportvloeren zorgt ervoor dat er ook een grote variëteit is in het kuisen, reinigen, renoveren en onderhouden van sportvloeren. Verschillende types vloeren vergen verschillende bewerkingen.

Eerst en vooral heb je een goed uitgewerkt onderhoudsplan nodig dat aangepast is aan jouw sportvloer. Dit onderhoudsplan bevat best de beschrijving van het dagelijks-, periodiek- en groot onderhoud.

Wanneer je (ver)bouwwerken hebt laten uitvoeren in het gebouw van je sportvloer dan is de kans groot dat deze sterk vervuild is. Starten met je onderhoudsplan heeft nu nog geen nut. Het is belangrijk dat je eerst een eerste reiniging na (ver)bouwwerken laat uitvoeren zodat je sportvloer terug 100% zuiver is.

Daarna kan je beginnen met het dagelijkse- en periodiek onderhoud. Deze onderdelen van het onderhoudsplan kan je gerust zelf doen. Voor het groot onderhoud van je sportvloer zoek je best de expertise van een professioneel bedrijf. Een sportvloer krijgt doorheen het jaar veel te verduren door zware belasting. Het is dus belangrijk de juiste technieken te gebruiken voor een jaarlijks groot onderhoud van de sportvloer. Zo verleng je ook zijn levensduur.

Vaak zien we bij sportvloeren dat ze jarenlang verkeerd onderhouden zijn. Hierdoor zijn ze sterk vervuild, niet meer onderhoudsvriendelijk en niet meer uitnodigend om op te sporten. Een renovatie behandeling van je sportvloer is dan aangewezen. Door een renovatie van je sportvloer zorg je ervoor dat hij er terug als nieuw uitziet, onderhoudsvriendelijk is en dat je sportvloer de mensen terug uitnodigt om op sporten.

Klik op een van de linken of onderstaande blokken om meer te weten te komen over de eerste reiniging, het renoveren, beschermen en onderhoud van sportvloeren.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je sportvloer?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je sportvloer terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

Sportvloer eerste reiniging - Sportvloer renovatie - Sportvloer groot onderhoud