Vast tapijt reinigen

Voordelen vast tapijt

Vast tapijt is een populaire vloerbekleding in bijvoorbeeld kantoren, culturele centra en hotels, omwille van een aantal grote voordelen. Vasttapijt is warm, dempt geluid en is makkelijk te onderhouden. 

Verschillende reinigingsbehandelingen vast tapijt

Om deze voordelen te behouden, is het belangrijk dat je vast tapijt goed onderhouden wordt. Dagdagelijks onderhoud kan je gerust zelf doen maar periodiek-, groot onderhoud en de dieptereiniging van je vasttapijt laat je best aan een bedrijf over die de geschikte machines en installaties heeft.

Hoe reinigen wij vast tapijt?

Eerst en vooral is er na (ver)bouwwerken een eerste reiniging nodig. Dit omdat bij (ver)bouwwerken vaak zeer veel vuil en stof terechtkomt op je vasttapijt. Hierdoor raakt je vast tapijt sterk vervuild. Voor ingebruikname is het belangrijk dat je vast tapijt dan een eerste reiniging na (ver)bouwwerken krijgt.

Wanneer je je vast tapijt in gebruik neemt is het belangrijk om vooraf een goed onderhoudsplan op te stellen. In dit onderhoudsplan is een oppervlaktereiniging als periodiek onderhoud niet te missen. Deze reiniging van je vast tapijt zorgt ervoor dat hij heel het jaar door schoon blijft.

Naast een oppervlaktereiniging is ook een dieptereiniging aangewezen als jaarlijks groot onderhoud. Je vast tapijt laten dieptereinigen zorgt ervoor dat hij terug diepschoon is. Een onderhoudsplan met oppervlakte- en dieptereiniging zorgt ervoor dat je de levensduur van je vast tapijt verlengt.

Klik op een van de linken of onderstaande blokken om meer te weten te komen over deze reinigingsmethoden.