Laat je natuursteen polijsten door onze specialisten

Is je natuurstenen vloer zwaar vervuild? Zijn er krassen op? Misschien heeft hij zijn glans verloren en is het moeilijker geworden om hem te onderhouden? Misschien denk je zelfs aan het vervangen van je natuurstenen vloer? 

Met een renovatiebehandeling kan je, je natuurstenen vloer er terug als nieuw laten uitzien. Dat is een  duurzame en kostenefficiënte oplossing, die je natuursteen opnieuw volledig tot z’n recht laat komen en je woning z’n authentieke karakter en waarde doet behouden. 

Laat je natuursteen polijsten door onze vloerspecialisten
We verwijderen de krassen en herstellen de glans,
zodat je opnieuw een mooie, onderhoudsvriendelijke natuursteen hebt

Contacteer ons

Renovatie van natuursteen

Het grote voordeel van natuursteen renoveren is dat dit relatief proper kan. In de meeste gevallen hoef je de vloer niet uit te breken en te vervangen. Krassen, zuurschade, etc. zitten vaak aan het oppervlak waardoor je ze kan verwijderen door het afslijpen van de toplaag van de natuursteen. We schuren dus een zeer dun laagje van de natuursteen zodat je terug op een proper, krasvrij en nieuw stuk steen komt. Je kan natuursteen zowel droog als nat schuren. Wanneer je nat schuurt heb je het voordeel dat je schuurstof in het water blijft. Je moet dit water wel tijdig opzuigen. Wanneer we droogschuren sluiten we een krachtige stofzuiger aan. Deze zuigt het gemaakte schuurstof direct af. Zo kunnen we in beide gevallen stofarm werken en is het niet nodig om de rest van de ruimtes volledig af te sluiten

Natuursteen renoveren

Om je natuurstenen vloer te renoveren kan je kiezen voor een semi-renovatie, renovatie met flexibele diamantschijven of een complete renovatie.

Semi-renovatie natuursteen

De semi-renovatie bestaat uit het schuren en polijsten van de natuursteen met diamantpads. Deze pads zijn geïmpregneerd met diamant waardoor ze natuursteen grondig kunnen schuren en terug bij polijsten. Met deze behandeling worden lichte krassen verwijderd en glansverschillen weggewerkt.

Renovatie van natuursteen met flexibele diamantschijven

Deze renovatiebehandeling is enkel mogelijk op natuurstenen vloeren die in het verleden al eens gevlakt zijn. Deze behandeling gebeurt met kunststofgebonden diamantschijven. Er wordt grof gestart om het hardnekkige vuil te verwijderen waarna er geleidelijk aan fijner en fijner gepolijst wordt. Zo krijg je terug een gladdere en onderhoudsvriendelijke vloer. Met deze behandeling worden krassen verwijderd en glansverschillen weggewerkt.

Complete renovatie natuursteen

Hierbij gaan we de natuursteen volledig vlakschuren. Dit gebeurt met metaalgebonden diamantschijven. Wanneer de vloer vlak is gaan we geleidelijk aan fijnere stappen gaan gebruiken en overschakelen naar kunststof gebonden diamantschijven. Zo polijsten we de vloer terug dicht, waardoor hij onderhoudsvriendelijker en gladder wordt. Met deze behandeling worden zware krassen, hoogteverschillen en glansverschillen weggewerkt.

 

Bij elke van bovenstaande behandelingen kunnen we de glansgraad gaan bepalen afhankelijk van de wensen van de klant. Hoe meer stappen we uitvoeren, hoe fijner en gladder de natuursteen wordt en hoe hoger de glansgraad. 

Bij oude natuurstenen vloeren moeten we soms vooraf een grondige reiniging uitvoeren. Dit omdat de onderhoudslagen ervoor kunnen zorgen dat de diamantsegmenten glijden over de vloer en er dus niet efficiënt geschuurd kan worden voor deze onderhoudslagen verwijderd zijn.

We bekijken altijd samen met de klant welke bescherming gepast is voor het gebruik van de ruimtes. Enkele mogelijkheden zijn vlekstop impregenering, hoogglans kristallisatie en een nanocoating.

Vergelijking renovatietypes
Semi-renovatie Renovatie met flexibele diamantschijven Diepterenovatie
Voegen Beschadigde voegen worden niet geheel proper gezien er niet geschuurd wordt Voegen worden meegeschuurd, komen volledig proper en gaan naadloos over op elkaar Voegen worden meegeschuurd, komen volledig proper en gaan naadloos over op elkaar
Glansgraad Moeilijker in te stellen (meestal hoger dan matte of zijde matte afwerking) Makkelijker in te stellen van mat tot hoogglans Makkelijker in te stellen van mat tot hoogglans
Aspect Kan verschillen tussen druk (orange peel) en niet- belopen zones (zuivere glans) Over de ganse vloer gelijk, je ziet geen historische schade meer Over de ganse vloer gelijk, je ziet geen historische schade meer
Methode Diamantgeïmpregneerde pads Kunststofgebonden diamantschijven Metaalgebonden diamantsegmenten waarna overschakeling op kunststofgebonden segmenten
Opmerking Zwaardere krassen en hoogteverschillen worden niet weggewerkt Enkel mogelijk bij vloeren die volledig vlak liggen (diepterenovatie in het verleden) De natuursteen is beter dan nieuw doordat het onmogelijk om een vloer 100% recht te leggen

Renovatie van natuursteen

Waarom je natuursteen polijsten in plaats van een nieuwe vloer te plaatsen?

  • Een renovatiebehandeling als polijsten is een tijdsefficiënte oplossing, je ruimtes zijn snel terug beschikbaar
  • Je hebt geen vuil of randschade aan je gebouwen of muren, wat bij uitbreken vaak wel zo is
  • Het is kostenefficiënt, ongeveer 50% goedkoper dan uitbreken en vervangen

Hoe gaan onze vloerspecialisten te werk om je natuursteen te polijsten?

  1. Effenen (indien noodzakelijk)
  2. Polijsten tot de gewenste glans
  3. Glans- en/of beschermingsbehandeling

Laat je natuursteen polijsten door onze vloerspecialisten
We verwijderen de krassen en herstellen de glans,
zodat je opnieuw een mooie, onderhoudsvriendelijke natuursteen hebt

Contacteer ons

Renovatie van natuursteen