Je linoleum vloerbekleding schoonmaken, onderhouden, renoveren of beschermen

Wat is linoleum? 

Een linoleum vloer is een 100% natuurlijk product en is van nature bacteriostatisch. Meestal wordt linoleum vloerbekleding tijdens de productie afgewerkt met een onderhoudsvriendelijke UV-coating (uitgezonderd bij sportlino). Nog een een troef van een linoleum vloer is dat ze een lange levensduur hebben en dat je ze zelfs na zeer lange tijd kan renoveren. Hierdoor ziet je linoleum vloer er terug als nieuw uit.

Voordelen van een linoleum vloer

Linoleum vloeren zijn milieuvriendelijk, hygiënisch, hebben een lange levensduur en zijn makkelijk in onderhoud. Om deze voordelen te behouden, is het belangrijk dat je je linoleum vloer goed en frequent onderhoud. 

Hoe behandelen we linoleum vloerbekleding? 

We hebben verschillende soorten behandelingen voor linoleum vloeren. Eerst een vooral verzorgen we de schoonmaak van linoleum vloerbekleding na werken (eerste reiniging). Dit omdat tijdens (ver)bouwwerken een linoleum vloer zeer sterk vervuild raakt. Na deze eerste reiniging is je linoleum terug 100% zuiver en klaar voor ingebruikname. 

Oude linoleum vloerbekleding kan je geheel renoveren, zodat ze er terug uitziet als een nieuwe vloer. Vaak verschieten mensen van de originele kleur van hun linoleum vloer omdat deze niet meer zichtbaar was door jarenlange vervuiling en verkeerd onderhoud.

Om ervoor te zorgen dat een renovatie behandeling niet nodig is, is het belangrijk dat je linoleum vloerbekleding een goed periodiek- en groot onderhoud krijgt. Periodiek onderhoud van je linoleum vloer zorgt ervoor dat hij heel het jaar door proper blijft. Een jaarlijks groot onderhoud met dieptereiniging daarentegen is aangewezen bij intensief gebruikte vloerbekleding zoals in scholen, kantoren, etc.

Als laatste is het beschermen van je linoleum vloer ook belangrijk. Hiermee zorg je voor een gemakkelijker onderhoud en een kleinere kans op beschadigingen aan je vloerbekleding zelf.

Door op een van de linken of onderstaande blokken te klikken vind je meer informatie over een specifieke linoleum behandeling.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je linoleum vloerbekleding?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je linoleum terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

Linoleum eerste reiniging - Linoleum renovatie - Linoleum periodiek- en groot onderhoud - Linoleum beschermen