Jouw vloer of tapijt is onze specialiteit

Al meer dan 20 jaar helpen wij onze klanten hun vloeren en tapijten in topconditie te brengen en te houden. Met gespecialiseerde methodes maken we vloeren en tapijten terug schoon, en werken we schade weg. Zo komen ze opnieuw volledig tot hun recht en hoeven ze niet vervangen te worden. 

Wie zijn wij?

Het verhaal van Floorcure begon in 1996, toen nog Inter-Care. In die tijd groeiden wij uit tot dé specialist in vloerbehandelingen. Dankzij diverse opleidingen bij onze Partner-Fabrikanten in binnen-en buitenland, leren onze vloerspecialisten snel alle gespecialiseerde producten, machines en methodes kennen. Wij kennen de knepen van het vak om vloeren en tapijten er terug als nieuw te doen uitzien.

“Op het einde van je werkdag heb je een mooi resultaat. Daar doen we het voor.” - Jochen, vloerspecialist bij Floorcure

De vloerdokters

Vloerschade is een doorn in het oog. En schade kan zowel bij oude, als bij nieuwe vloeren voorvallen, want vaak lopen nieuwe vloeren schade op kort na of tijdens bouwwerken door onzorgvuldigheden op de werf. In die gevallen kunnen we er niet snel genoeg bij zijn. 

We beschikken over een weekendploeg en zijn flexibel genoeg om snel ter plaatse te zijn en de schade zo vroeg mogelijk aan te pakken. Soms worden we wel eens ‘de vloerdokters’ genoemd en dat beschouwen we als een compliment. Dat toont aan dat we snel interveniëren in noodsituaties, betrouwbaar zijn en eventuele schade wegwerken.

Elke vloer vertelt een ander verhaal

Om een vloer in ere te herstellen, moeten we die analyseren en begrijpen. Waar komt de schade vandaan? Is het slijtage of is er een structureel probleem? Wij bekijken het volledige plaatje en zorgen voor een duurzame, structurele oplossing.

Ook de technische kant van het verhaal is belangrijk. Zo zijn bijvoorbeeld beton, linoleum en parket compleet verschillende materialen met specifieke gevoeligheden. Jarenlang hebben we ons verdiept in de verschillende materialen. Zelfs vloerfabrikanten doen graag beroep op onze expertise om zeker te zijn dat hun vloer er zal uitzien zoals het hoort. Ook al zijn onze behandelingen zeer technisch, toch zijn de oplossingen die wij adviseren niet altijd ingrijpend of duur. Soms kunnen aangepaste stoeldoppen al een enorm verschil maken om een vloer te beschermen tegen krassen, om slechts één voorbeeld te geven. 

De ziel van een oude natuursteen vloer is onvervangbaar 

Al te vaak zien we het gebeuren dat een oude, karaktervolle vloer uitgebroken en vervangen wordt. Geen probleem als dat een bewuste keuze is, maar vaak weten mensen niet dat er een andere optie is. Eén die bovendien goedkoper is, sneller uitgevoerd kan worden en -in het geval van een oude vloer- de grandeur van vroeger herstelt. Authenticiteit vervang je niet zomaar. Ook behoud van de waarde is belangrijk, een authentieke oude vloer vervangen kan de totaalwaarde van een woning immers doen dalen.

Waar velen enkel de schade, vervuiling of slijtage van een oude vloer zien, zien wij meteen het volle potentieel. Dan kriebelt het om die vloer aan te pakken en z’n ziel nieuw leven in te blazen.

Wij komen binnen de week langs voor advies en een offerte.

Graag tot binnenkort,

Paul Vanhauter,

zaakvoerder bij Floorcure

Contacteer ons