Je linoleum vloer renoveren

Een linoleum vloer gaat zeer lang mee, is milieuvriendelijk, hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Maar ook een linoleum vloer kan er na verloop van tijd vuil en versleten uitzien.

Doe dan beroep op de expertise van onze specialisten om hem terug in originele staat te brengen. Zo kies je voor een duurzame, kostenefficiënte oplossing en je vloer ziet er terug uit als nieuw.

Laat je linoleum vloer renoveren door onze specialisten
Dat is goedkoper en sneller uitgevoerd dan vervangen

Contacteer ons

Linoleum vloerbekleding - renoveren

Wij kennen linoleum vloerbekleding door en door en passen vooruitstrevende technieken toe om het beste in je linoleumvloer terug naar boven te halen. Onze behandelingen zijn gekend en goedgekeurd door linoleumfabrikanten als Forbo, DLW en Tarkett.

Linoleum vloerbekleding renoveren

Waarom je linoleum vloer renoveren in plaats van vervangen?

  • Je ruimtes zijn snel terug beschikbaar
  • Geen randschade aan je gebouwen of muren
  • Ongeveer 50% goedkoper dan uitbreken en vervangen
Lino, oud, na behandeling
Lino, oud, voor behandeling

Hoe gaan onze specialisten tewerk om je linoleum vloer te renoveren?

  1. Schuren en strippen van alle vervuiling en oude beschermlagen
  2. Behandeling van krassen en andere onvolmaaktheden
  3. Aanbrengen primer en afwerkingslaag naar keuze
  4. Tips en onderhoudsadvies op maat van jouw gebruik

Afwerking op maat van jouw linoleum vloer

Wij adviseren je graag welke afwerking van je linoleum vloerbekleding het meest aangewezen is voor het gebruik van jouw ruimte(s). 

UV coating

Eén van onze toppers is een UV coating: dit is een coating op basis van PU, die met een UV installatie wordt uitgehard na droging. Vooraf dient wel een primer te worden aangebracht, om de hechting te verzekeren. Zo is de ruimte snel terug droog en bruikbaar. Omdat wij ook in het weekend of ‘s avonds de bescherming kunnen aanbrengen, heb je minimale overlast. 

Een UV coating is ideaal voor plaatsen waar de overlast en onbruikbaarheid van de ruimte tot een minimum moet worden beperkt, bijvoorbeeld de gezondheidszorg en winkels.

Ook bij nieuwe vloeren met krasschade is een UV coating de aangewezen methode, aangezien dit systeem het meest overeenkomt met de behandeling van in de fabriek en de garantie in de meeste gevallen behouden blijft.

PU

Tweede topper is onze 2K PU, die reeds zeer lange tijd zijn kwaliteit heeft bewezen in tal van projecten. Deze coating hardt in tegenstelling tot de UV coating uit door lucht. De volledige uithardingstijd is hier 1 week maar na 48 uur is de vloer wel al licht beloopbaar. Vooraf dient wel een primer te worden aangebracht, om de hechting te verzekeren.

Linoleum is een honderd procent natuurlijk product, samengesteld uit houtmeel, kurk, hars, lijnolie en jute als backing.

Laat je linoleum vloer renoveren door onze specialisten
Dat is goedkoper en sneller uitgevoerd dan vervangen

Contacteer ons

Linoleum vloerbekleding - renoveren