Gepolierde beton eerste reiniging, renovatie, bescherming en periodiek- en groot onderhoud

 

Wat is een gepolierde beton?

Betonvloeren bestaan uit een mengsel van zandcement met granulaten, waarna meestal een kwarts slijtlaag wordt ingepolierd. De mate van verdichting en vlekbestendigheid van je vloer hangt af van de hardheid van de beton, de graad van polijsten (mechanische verdichting) en van welke chemie wordt gebruikt.

Polybeton is van oorsprong een industrieel product dat vooral gekozen werd omwille van z’n sterkte. Maar tegenwoordig komen polybeton of gepolierde betonvloeren steeds meer voor in woningen, burelen, winkels of toonzalen uit esthetische overwegingen. 

De voordelen van een gepolierde beton

Het geeft de ruimte een unieke uitstraling: de vloer is bijna naadloos, heeft een industrieel & tijdloos karakter, is ideaal in combinatie met vloerverwarming en is eenvoudig te onderhouden. Om deze voordelen te behouden is het natuurlijk belangrijk dat je de gepolierde beton op een correcte manier reinigt en onderhoudt.

Hoe behandelen we gepolierde betonvloeren?

Na 28 dagen mag een gepolierde betonvloer een eerste reiniging krijgen. Dan verwijderen we de curing- & sluierlaag van de gepolierde beton en zorgen we voor een chemische en mechanische verdichting van de toplaag. 

Na een eerste nabehandeling heb je een zeer onderhoudsvriendelijke betonvloer. Nu is het belangrijk dat je deze goed onderhoud en reinigt. Periodiek- en groot onderhoud zijn hiervoor cruciaal. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat je polybeton doorheen het jaar proper blijft. Een jaarlijkse dieptereiniging als groot onderhoud, verlengt de levensduur van je gepolierde beton en vermijdt een renovatie behandeling.

Een oude gepolierde beton kan je ook volledig laten renoveren zodat je vloer terug als nieuw is. Dit is echter een intensievere behandeling dan een eerste nabehandeling. Na de renovatie van je gepolierde beton is het wel belangrijk dat je hem verder correct onderhoud.

Door je gepolierde beton te laten beschermen maak je hem makkelijker in onderhoud en zorg je ervoor dat gemorste vloeistoffen minder snel in de betonvloer trekken en dus vlekken achterlaten.

Klik op een van de linken of blokken hieronder en lees meer over de eerste behandeling, renovatie, beschermingen en periodiek- en groot onderhoud van gepolierde betonvloeren.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je polybeton?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je polybeton terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

Beton curing- & sluierverwijdering - Beton renovatie - Beton periodiek- en groot onderhoud - Beton beschermen