ESD vloer reinigen, renovatie, beschermingen en periodiek- en groot onderhoud

ESD vloer reinigen, renovatie, beschermingen en periodiek- en groot onderhoudWat is een ESD vloer

ESD vloeren zijn geleidende vloeren, die de opbouw van statische ontladingen moeten voorkomen. Statische ontladingen kunnen vonken geven, mensen elektrocuteren of gevoelige apparatuur buiten werking stellen. Daarom is het belangrijk dat de geleidbaarheid altijd binnen de normen blijft.

Wat zijn de voordelen van een ESD gietvloer?

ESD vloeren worden naadloos aangebracht wat ze volledig effen en vloeistofdicht maakt. Daarnaast zijn ze stofvrij en slijtvast. Hierdoor vind je ze vaak terug in industriële omgevingen. Daarbovenop zijn ze bestand tegen (chemische) vloeistoffen. Je kan ze aanbrengen op een bestaande vloer en ze zijn in zeer veel kleuren uitvoerbaar.

Hoe behandelen we ESD gietvloeren?

Om de eigenschappen van een ESD vloer te behouden is een correct onderhoud zeer belangrijk. Het kan zijn dat door verkeerd onderhoud, de geleidende waarden niet meer binnen de normen vallen. Een oplossing hiervoor is een renovatie behandeling met een geleidende coating. Na deze renovatie behandeling valt je ESD vloer terug binnen de normen en is hij terug veilig om op te werken voor zowel mens als machine.

Je kan deze renovatie behandeling voorkomen door een geschikt periodiek onderhoud, dat je vloer in goede staat houdt doorheen het jaar. Daarbovenop is een jaarlijks groot onderhoud met dieptereiniging perfect om de renovatie behandeling te vermijden en de levensduur van je vloer te verlengen.

Indien je ESD gietvloer (ver)bouwwerken heeft meegemaakt, is een eerste reiniging na (ver)bouwwerken aangeraden om de vloer (terug) klaar te maken voor ingebruikname. Zo is je vloer terug 100% zuiver om op te werken. 

Het beschermen van je ESD vloer zorgt ervoor dat je je vloer onderhoudsvriendelijker maakt en beter beschermd tegen eventuele beschadigingen aan je ESD gietvloer zelf. 

Om meer te weten te komen over de eerste schoonmaak (reiniging) na werken, renoveren, ESD gietvloeren beschermen en het periodiek- en groot onderhoud klik je op een van de linken of een van de blokken hieronder.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je ESD vloerbekleding?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je ESD terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

ESD eerste reiniging - ESD renovatie - ESD periodiek- en groot onderhoud - ESD beschermen