Keramische vloer reinigen of cementsluier verwijderen

Keramische vloeren

Keramische tegels zijn verkrijgbaar met of zonder glazuurlaagje (grestegel). Tegenwoordig is het de trend om het uiterlijk van natuursteen na te bootsen met keramische tegels die matter zijn en fijn geglazuurd. Maar omwille van deze natuursteen-look worden ze dikwijls verkeerd onderhouden. Keramische parket is ook populair momenteel. Verkeerd onderhoud kan zorgen voor vlekken op keramische vloeren. De eerste schoonmaak / reiniging na plaatsing en het onderhoud van keramische vloeren laat je dus best over aan een gespecialiseerde firma. 

Voordelen van keramische vloeren

Voordelen van keramische vloeren zijn: het gemakkelijke onderhoud, ze zijn hygiënisch en hebben een lange levensduur. Om deze te behouden moet zoals hierboven vermeld het onderhoud en het reinigen van keramische vloeren op een goede manier gebeuren.

Hoe behandelen we keramische vloeren?

Na plaatsing van de tegels van een keramische vloer, moet je de cementsluier en de beschermlaag voor tijdens het transport laten verwijderen. Dit kan na 1 week na het voegen van de tegels. Als je de eerste reiniging niet of niet grondig laat uitvoeren kan dit problemen geven bij het verdere onderhoud van de keramische vloer.

Een groot onderhoud om de 1 à 3 jaar is belangrijk om je keramische vloer in goede staat te houden. Zo verleng je zijn levensduur en houd je het onderhoud gemakkelijk voor jezelf.

Klik op een van de linken of onderstaande blokken en lees meer over onze behandelingen op keramische vloeren.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je Keramische vloer?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je keramische vloer terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

Keramische vloer eerste reiniging - Keramische vloer groot onderhoud