Schoonmaken, reinigen of renoveren van je PVC vloer, vinyl vloer of LVT vloer

PVC, Vinyl en LVT zijn elastische vloeren die in allerlei vormen en varianten bestaan:

Enkele voorbeelden van vormen en varianten zijn: Homogene PVC of vinyl, heterogene vinyl, LVT en technische vinyl. Deze vloeren zijn op verschillende manieren opgebouwd en en hebben verschillende afwerkingen. Aangepaste onderhoudstechnieken, reinigingsmethoden en PVC, vinyl of LVT reinigers zijn dus aangewezen.

Wat zijn de voordelen van PVC, vinyl en LVT vloeren?

Deze vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud, hebben een lange levensduur, zijn hygiënisch, milieuvriendelijk en zijn makkelijk te renoveren als nieuw. Deze voordelen uitgesloten van de 2 laatste, zijn natuurlijk van toepassingen vermits dat je je PVC, vinyl of LVT vloer goed onderhoud en reinigt. 

Hoe je PVC, vinyl of LVT vloer schoonmaken/reinigen?

Eerste en vooral is het belangrijk dat je na (ver)bouwwerken je PVC, vinyl of LVT vloer een eerste grondige reiniging geeft. Dit zodat hij terug schoon, hygiënisch en klaar is voor ingebruikname.

Om je PVC, vinyl of LVT vloer daarna in goede staat te houden is een periodiek onderhoud belangrijk. Dit is een oppervlaktereiniging die ervoor zorgt dat je vloer het volledige jaar proper blijft. Jaarlijks kan je dan een groot onderhoud met dieptereiniging van je PVC, vinyl of LVT vloer laten uitvoeren wat ervoor zorgt dat je vloer jarenlang in topconditie blijft en dat je zijn levensduur verlengt.

Het renoveren van PVC, vinyl of LVT vloeren is meestal het gevolg van jarenlang verkeerd onderhoud. Deze duurdere intensieve behandeling voorkom je beter door goed periodiek- en groot onderhoud. Als het toch nodig is om de vloer te renoveren kan je, je PVC, vinyl & LVT vloeren wel volledig laten renoveren zodat ze er terug uitzien als nieuw.

Als laatste kan je, je PVC, vinyl en LVT vloerbekleding ook een beschermlaag geven die het onderhoud vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat je de vloerbekleding zelf, minder snel beschadigt.

Klik op een van de linken of de onderstaande blokken om er meer over te lezen.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je PVC, vinyl of LVT vloerbekleding?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je PVC, vinyl of LVT terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

PVC, vinyl of LVT eerste reiniging - PVC, vinyl of LVT renovatie - PVC, vinyl of LVT periodiek- en groot onderhoud - PVC, vinyl of LVT beschermen