Parket reinigen, renoveren en onderhouden

Verschillende soorten parket

Parket bestaat in verschillende vormen zoals massief of samengesteld met een onderlaag. De plaatsingsmethodes verschillen, van looslay (zwevende plaatsing) tot verlijmd op een onderparket en de afwerking kan geölied, vernis of zeepfilm zijn, om er maar een paar te noemen.

Wat zijn de voordelen van parket?

Eerst en vooral stralen parketvloeren warmte en sfeer uit. Mits dat je je parket goed onderhoud gaat hij jarenlang mee en is dan ook ecologisch. Vervolgens zijn parket vloeren niet alleen goed isolerend maar zijn ook in alle soorten te verkrijgen. Dit door de verschillende soorten hout, legpatronen, kleuren en afwerkingen. 

Onze parket behandelingen

Vaak wanneer parket er vuil en versleten uitziet, komt dit door jarenlang verkeerd onderhoud. Desondanks kan je parket renoveren zodat hij er terug als nieuw uitziet.

Wanneer je parketvloer terug als nieuw is, is het belangrijk dat je hem goed onderhoud. Het dagdagelijkse onderhoud kan je gerust zelf doen met advies van een professioneel bedrijf. Het groot onderhoud met een dieptereiniging daarentegen laat je wel best over aan specialisten. Zij zorgen er dan voor dat je parket grondig gereinigd is en voldoende beschermd.

Het belang van je parket te beschermen mag je niet onderschatten. Parket kan dan ook op veel verschillende manieren afgewerkt worden. Voor de afwerking bespreek je best met een specialist wat de beste optie is in functie van het gebruik van de parket.

Klik op een van de linken of onderstaande blokken om meer te weten te komen over het renoveren, beschermen en groot onderhoud van parket.

Ben je niet meer tevreden met de huidige staat van je parket?

Klik op onderstaande knop en bekijk samen met ons hoe we je parket terug in zijn originele staat herstellen

Contacteer ons

Parket renovatie - Parket periodiek- en groot onderhoud - Parket beschermen