Woven vinyl reinigen

Wat is woven vinyl? 

Woven vinyl bestaat uit kunststoffen draden die geweven zijn met elkaar. Dit zorgt voor een vlakgeweven vloerbekleding uit vinyldraad. 

Wat zijn de voordelen van woven vinyl?

Deze vloer kan zeer intensief gebruik aan door de extreem sterke vezel en de fijne weving. Daarbovenop is deze vloer zeer breed toepasbaar en uitermate geschikt als maatwerkkarpet voor binnen en buiten. De vlekbestendigheid en geluidsabsorptie zijn nog enkele voordelen.

Woven vinyl behandelingen

Tijdens (ver)bouwwerken krijgt je woven vinyl vaak zeer veel te verduren. Hij raakt sterk vervuild waardoor hij niet klaar is om in gebruik te nemen. Hierdoor is een eerste reiniging na (ver)bouwwerken van je woven vinyl aangeraden. Na deze reiniging is je woven vinyl terug diepschoon en klaar voor ingebruikname.

Vervolgens is het belangrijk dat je je woven vinyl in goede staat houdt. Een oppervlaktereiniging als periodiek onderhoud van je woven vinyl vloer,  zorgt ervoor dat hij heel het jaar door proper blijft. 

Aanvullend is een jaarlijkse dieptereiniging aangeraden als groot onderhoud. Een goed onderhoudsplan, met periodiek- en groot onderhoud, verlengt de levensduur van je woven vinyl en houdt hem jarenlang proper.

Klik op een van de linken of onderstaande blokken om meer te lezen over onze verschillende reinigingsbehandelingen van woven vinyl.