Renovatie ziekenhuisvleugel

PVC na renovatie
PVC voor renovatie

Midden augustus 2019 trok het FloorCure-team naar Geel. De oude PVC vloer van AZ Dimpna was aan een renovatie toe. Ze deden beroep op ons om er terug een propere, onderhoudsvriendelijke vloer van te maken.

Hoe gingen we te werk?

Deepstrippen, opschuren en spoelen

Eerst verwijderden we al het vuil van en uit de vloer. Daarna zorgden we ervoor dat hij zijn originele kleur terug kreeg, want hij had een donkerdere, grijsgrauwe kleur gekregen door de zware vervuiling. Om ervoor te zorgen dat alle restjes weg waren en om  een goede hechting van de coating te verzekeren, werd de PVC grondig nagespoeld. 

Aanbrengen UV-coating

Eens de vloer terug volledig droog was, kon de UV-coating vakkundig worden aangebracht door onze specialisten.

Uitharden met de UV-installatie

Na de droogtijd van de coating werd hij verder uitgehard met de UV-installatie. Hierdoor kon de vloer na uitharding meteen terug in gebruik genomen worden. 

Lees meer over het renoveren van PVC of over al onze behandelingen op PVC

Dit project is een zeer mooie toepassing van het gebruik van de UV Coating. Een ziekenhuis kan het zich vaak niet permitteren om een volledige uithardingstijd van een week te respecteren. Hierdoor is de UV Coating de ideale oplossing voor ziekenhuizen. Ze krijgen een gerenoveerde vloer, die snel terug ingebruikname klaar is en daarbovenop ook nog eens goed beschermd is met een coating die het type coating van de fabriek het meest benaderd.