Renovatie van een oude sportvloer

Scholen dienen hun sportzalen open te stellen voor het private publiek om zo inkomsten te genereren. Hiervoor kregen ze een budget om hun sportzaal terug in orde te zetten, waaronder ook de sportvloer.

sporvloer na renovatie
Sportvloer voor renovatie

Sportvloeren bestaan uit veel soorten materialen zoals PVC, PU-gietvloeren, linoleum en rubber. Deze vloeren kunnen gerenoveerd worden zonder uitbreken en een nieuwe plaatsen waardoor dit in een veel kortere tijd kan gebeuren en meer dan de helft goedkoper is.

Hoe gingen we te werk

Grondig reinigen & opschuren

Verwijderen van alle vervuiling, schopstrepen en oude onderhoudslagen. Daarna neutraliseren we de vloer en schuren we het geheel nog eens droog op.

Herstellen belijning

De oude basket bucketlijnen werden aangepast aan de nieuwe regels. Hier werden de basketbal-, badminton-, combisport-, volleybal-, tennislijnen vernieuwd.

Beschermen

Er werden 2 duurzame 2K PU toplagen aangebracht geschikt voor sporttoepassingen. In de laatste laag werd ook een speciaal anti-slip additief toegevoegd om de stroefheid te garanderen. Hierdoor zijn ook de lijnen beschermd tegen slijtage en is de vloer makkelijk te reinigen en te ontsmetten.