Vloerbehandeling in de gezondheidszorg

Met gespecialiseerde methodes werken wij vervuiling en schade weg op een tijdsefficiënte manier. Zo zorgen we snel terug voor een hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloer die lang zal meegaan.

Ziekenhuis

Snel terug hygiënische vloeren

Flexibiliteit en expertise

Onze flexibele ploeg behandelt jouw vloeren op een tijds-efficiënte manier, op het moment van de dag dat jou het beste uitkomt. Door desgewenst in de avonduren te werken, storen we jouw werking minimaal en leveren we snel nette, hygiënische vloeren op. 

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij ruime expertise opgebouwd van de meest diverse vloertypes, die in de gezondheidszorg vaak gebruikt worden, zoals PVC, linoleum, rubber en ESD.

PVC en linoleum

Nieuwe PVC- of linoleumvloeren geven wij een eerste reiniging. Laat je dit aan onze vloerspecialisten over, dan ben je zeker van een onderhoudsvriendelijke vloer die klaar is om in gebruik te nemen.

Bij oude PVC- of linoleum vloeren renoveren we de toplaag. Met methodes die erkend zijn door fabrikanten zorgen wij opnieuw voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Een duurzame, kosten- én tijdsefficiënte oplossing. 

Voor extra bescherming kiezen we bij PVC- of linoleumvloeren voor een UV-coating. Deze is beter bestand tegen ontsmettingsmiddel en hardt snel uit, waardoor jouw ruimte binnen de 1 à 2 werkdagen opnieuw bruikbaar is.

Rubber

Rubbervloeren vragen een specifieke eerste behandeling. Deze is cruciaal voor de levensduur van jouw vloer. Laat daarom onze vloerspecialisten de parafinelaag verwijderen en de vloer een eerste onderhoud geven. Dan ben je zeker van een onderhoudsvriendelijke vloer die klaar is om in gebruik te nemen en lang zal meegaan.

Vaak wordt voor een rubbervloer gekozen in ruimtes die heel wat te verduren krijgen. Met periodiek of groot onderhoud verlengen wij de levensduur van jouw vloer. Is hij na verloop van tijd te erg vervuild of beschadigd, dan renoveren we de toplaag. Met methodes die erkend zijn door vloerfabrikanten laten we zelfs de meest verweerde rubbervloer er terug als nieuw uitzien.

Vraagt het intensieve gebruik van jouw ruimte om extra bescherming, dan brengen we een PU coating aan. Een PU coating is bij het aanbrengen niet streepgevoelig, verlengt de levensduur van jouw vloer aanzienlijk en maakt hem onderhoudsvriendelijker. Het is bovendien een uitgelezen manier om jouw interieur een frisse nieuwe kleur of look te geven.

ESD

Omwille van de geleidende eigenschappen van een ESD-vloer werken we steeds nauw samen met je kwaliteitsdienst en je preventieadviseur. Wij weten maar al te goed dat slechte geleiding nefast kan zijn voor je apparatuur en de veiligheid van je personeel en patiënten. Daarom hanteren we een werkwijze die voldoet aan de geleidende eisen volgens DIN EN 61340-5-1 in ESD toepassingsgebieden.

Reken daarom voor de behandeling van je ESD-vloer op onze experten. Wij zorgen voor een eerste reiniging, periodiek of groot onderhoud, een renovatiebehandeling en/of het aanbrengen van extra bescherming.

Interesse?

Doe een beroep op de vloerspecialisten van Floorcure. Wij komen binnen de week langs voor advies en een offerte.

Contacteer ons